'Barcelona-trainer Xavi genoemd als nieuwe trainer van Ajax'

'Barcelona-trainer Xavi genoemd als nieuwe trainer van Ajax'

2 april - 18:28 Laatste update: 18:34
1

Ajax denkt aan Xavi als opvolger van John van 't Schip. Dat schrijft de Catalaanse krant Diario SPORT. De Spaanse trainer, die aan het einde van het seizoen stopt bij FC Barcelona, moet de Amsterdamse club 'uit de as laten herrijzen', klinkt het.

Het is geen geheim dat de komst van een nieuwe trainer de hoogste prioriteit heeft in de Johan Cruijff ArenA, vele namen deden dan ook al de ronde. Xavi staat 'op de kandidatenlijst' van Ajax om vanaf de zomer aan de slag te gaan, aldus SPORT. Concreet is het vooralsnog niet: in de omgeving van de Spaanse trainer zou tot nu toe alleen geïnformeerd zijn.

Enkele maanden geleden maakte Xavi bekend dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer van Barcelona. Hij is van plan om een sabbatical te nemen. Of Ajax die plannen overhoop kan gooien, valt dus nog afwachten. Bovendien heeft Barça nog goede hoop om Xavi op andere gedachten te brengen en langer in Camp Nou te kunnen houden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.