Gent-eigenaar Baro over nieuwe naam: “Genomineerd voor sportbedrijf van het jaar”

Gent-eigenaar Baro over nieuwe naam: “Genomineerd voor sportbedrijf van het jaar”

2 april - 20:20 Laatste update: 21:40
5

Sam Baro, de eigenaar van KAA Gent en het HR-bedrijf Planet Group, heeft gereageerd op de nieuwe naam en sponsoring. Gent gaat nu voetballen in de Planet Group Arena en hiervoor heeft het bedrijf 1 miljoen euro per jaar over. Baro vertelt over het belang om Planet Group te linken aan sport.

Baro geeft aan waarom hij het belangrijk vindt dat Planet Group gelinkt wordt aan sport, zoals nu ook bij het stadion van Gent gebeurt. “Ik vind het belangrijk om Planet Group te linken aan sport. We zijn niet toevallig genomineerd als sportbedrijf van het jaar. Dat komt omdat we heel veel initiatieven nemen om sport deel te laten uitmaken van onze bedrijfscultuur. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat blijft de basis voor alles”, deelt Baro via de officiële kanalen van Gent.

Baro geeft aan dat Planet Group ook naamsbekendheid wint via de sponsoring aan Gent. “Als Planet Group er via branding in kan slagen om mensen aan het sporten te krijgen, dan creëren we iets moois. Daarnaast is het belangrijk voor KAA Gent om via de naamgeving van het stadion extra inkomsten te genereren. Het huidige contract is in dat verband een substantiële verhoging ten opzichte van het vorige”, besluit Baro.