De Bleeckere over rood tijdens Anderlecht-Antwerp: “Scheidsrechter zag het niet

De Bleeckere over rood tijdens Anderlecht-Antwerp: “Scheidsrechter zag het niet"

2 april - 19:16
14

De eerste speeldag van de play-offs bracht meteen enkele controversiële momenten met zich mee. Tijdens de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Antwerp werd Owen Wijndal van het veld gestuurd nadat hij een kopstoot(je) had uitgedeeld aan Thorgan Hazard. 

In het programma ‘UnderReview’ analyseert Frank De Bleeckere de situatie en het handelen van de scheidsrechter. De Bleeckere verklaarde dat de VAR ingreep omdat de scheidsrechter de bewuste actie niet had gezien en dat dit de aanleiding was voor het herzien van de beslissing.

"Er waren veel zaken aan de hand. Een fout, ze gaan elkaar gaan opzoeken, hoofd tegen hoofd en dan een knikje", klinkt het bij De Bleeckere. De VAR greep in na het bekijken van de beelden, waarop duidelijk werd dat een rode kaart gerechtvaardigd was. 

"De reden dat de VAR is tussengekomen, is omdat de scheidsrechter de knik niet heeft gezien”, aldus De Bleeckere. “De VAR bekijkt de beelden en merkt op dat er een mogelijke rode kaart-overtreding gebeurde. Dat is dan ook de reden dat scheidsrechter naar de beelden is gaan kijken." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.