'Bondsparket wil twee wedstrijden schorsing voor Burgess, één voor Wijndal'

'Bondsparket wil twee wedstrijden schorsing voor Burgess, één voor Wijndal'

2 april - 17:45 Laatste update: 18:35
27

Het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond heeft zich uitgesproken over twee veelbesproken rode kaarten uit de Jupiler Pro League. Het wil Union SG- speler Christian Burgess twee wedstrijden schorsen, Royal Antwerp FC-verdediger Owen Wijndal riskeert dan weer één wedstrijd schorsing. Union liet al weten het voorstel niet te aanvaarden, Antwerp reageerde nog niet. Zo staat te lezen op Sporza.

Burgess kreeg maandagavond een rode kaart nadat hij de bal gooide op KRC Genk-spits Tolu Arokodare. "Zulke acties, los van de intensiteit, horen niet op een voetbalveld", schrijft het Bondsparket, dat daarnaast vindt dat de fysieke integriteit van Tolu in gevaar gebracht werd. Het Bondsparket vraagt naast de twee wedstrijden schorsing, ook een match met uitstel en 2.500 euro boete.  

Voor de "doelbewuste lichte kopstoot" van Owen Wijndal aan RSC Anderlecht-speler Thorgan Hazard wordt dus één wedstrijd schorsing gevraagd. "De speler Hazard gaat na enkele seconden theatraal en volledig overdreven tegen de grond", vindt het Bondsparket. Maar de intensiteit bij die actie is van geen tel en het Bondsparket vindt dat Wijndal zich ondanks de provocatie had moeten kunnen controleren. De Nederlander heeft nog geen voorgaande schorsingen en daarom zag het bondsparket de mogelijkheid om meer uitstel toe te kennen. Het wil eigenlijk dus drie speeldagen schorsing, waarvan twee met uitstel, en 2.000 euro boete.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.