Atlético vierde dankzij goal Witsel

Geen Vermeeren, Witsel scoort: Atlético wipt weer over Bilbao naar CL-plaats

1 april om 23:28
Laatste update: 1 april om 23:35

Atlético Madrid is maandagavond weer een belangrijk plaatsje opgeschoven in de Primera Division. Na een 1-2-winst bij Villarreal FC staat de ploeg van Diego Simeone nu vierde, wat net recht geeft op een ticket voor de Champions League. Voor de Belgen werd het een wedstrijd van uitersten: Axel Witsel scoorde, Arthur Vermeeren bleef (alweer) tot de bank veroordeeld.

Atlético kon een driepunter gebruiken om weer over Athletic Bilbao heen te wippen naar plaats vier. Vooral Witsel had dat goed begrepen. Na negen minuten kopte hij een hoekschop overhoeks binnen. Zijn vorige doelpunt voor Atlético maakte de Luikenaar overigens ook tegen Villarreal. De Gele Onderzeeër was echter niet van plan om zich bij de pakken neer te zetten.

Vlak na de rust hing Alexander Sorloth (ex-KAA Gent) de bordjes opnieuw in evenwicht. Beide ploegen konden nadien aanspraak maken op de zege, maar uiteindelijk ging het bezoek uit Madrid ermee lopen. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd deed Saúl de netten trillen. Daar herstelde Villarreal niet meer van. De geelhemden blijven hangen in de buik van het klassement (tiende), terwijl Atlético dus een uitstekende zaak deed.