Blessin vooral ontstemd over eerste helft van Union: We speelden verschrikkelijk

Blessin vooral ontstemd over eerste helft van Union: "We speelden verschrikkelijk"

1 april - 21:58
4

Union Saint-Gilloise heeft haar Champions' Play-Off op gang getrapt zoals een koploper dat absoluut niét wil: met een nederlaag. Op bezoek bij KRC Genk gingen de Brusselaars met 1-0 onderuit. Vooral voor de rust ging Union kopje onder, zag Alexander Blessin.

Normaal gezien neemt de Duitser zijn manschappen graag in bescherming, maar na afloop van de partij in Genk was hij ongekend streng. "We hebben de wedstrijd verloren in de eerste helft door onze attitude. We speelden verschrikkelijk, verloren de bal te veel", klinkt Blessin hard bij Sporza. Nochtans trachtte hij nog tijdens die eerste 45 minuten bij te sturen. "De oplossing was dan om lange ballen te droppen en te knokken voor de tweede bal, maar dat deden we te weinig."

Zijn spelers bleven dus onder de maat, al vergeet Blessin niet om ook de tegenstander een complimentje te geven. "Genk komt in deze Play-Offs zonder iets te verliezen en dat merkte je in de eerste helft", verwijst hij naar het bij momenten frivole spel van de thuisploeg. Tot overmaat van ramp gaf Union de enige tegentreffer eigenlijk zelf weg. Anthony Moris greep te laat in op een diepe bal. "ik verwacht dat mijn doelman daar hoog staat", bevestigt Blessin.

De trainer heeft meteen al zijn lessen getrokken richting volgend weekend. "We moeten ons opnieuw focussen op de basis, de tweede helft was al een stuk beter. Een wedstrijd verliezen is geen probleem, de manier waarop is iets anders." Op speeldag twee van de Champions' Play-Off krijgt Union een thuispartij tegen Cercle Brugge voor de kiezen.