Geen unanimiteit over rood Burgess: Wat doet hij eigenlijk verkeerd?

Geen unanimiteit over rood Burgess: "Wat doet hij eigenlijk verkeerd?"

1 april - 21:28 Laatste update: 21:30
54

Er was na de partij tussen Union en KRC Genk heel wat te doen omwille van de rode kaart voor Christian Burgess, die in het slot de bal op het gezicht van Tolu Arokodare gooide. Nicolas Laforge gaf hem rood, maar bij Extra Time is niet iedereen het daar mee eens.

Voor Burgess was het zijn eerste rechtstreekse rode kaart in 451 wedstrijden, maar Wesley Sonck oordeelt dat Laforge toch te ver ging. "Ik vind het geen rood", gaf hij aan. "Hij gooit de bal gewoon in, maar wat doet hij eigenlijk verkeerd? Staat het wel in het reglement dat je zoiets niet mag doen", vraagt hij zich af.

Filip Joos zag ook hoe een gelijkaardige fase recent nog geen rood opleverde. "Het doet een beetje denken aan wat Machida overkwam tegen Antwerp. Hij schoot toen hij de bal op Ejuke. Daar is eigenlijk weinig verschil aan, maar hij kreeg toen geen rode kaart", aldus de commentator.

"Wat Machida deed, vond ik geen rode kaart waard", reageert Franky Van der Elst daar nog op. "Maar Burgess ging nog een stapje verder. Hij gooit de bal opzettelijk in het gezicht van Tolu, dus het is verdiend rood", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.