RSC Anderlecht de lachende derde na knappe overwinning KRC Genk tegen Union

RSC Anderlecht de lachende derde na knappe overwinning KRC Genk tegen Union

1 april - 20:24 Laatste update: 20:33
108

KRC Genk heeft zich samen met RSC Anderlecht tot winnaar van de speeldag weten kronen. Na het opvallende gelijkspel tegen KVC Westerlo wist het voor eigen publiek een knap resultaat neer te zetten en haalde het van leider Union: 1-0.

Na de 1-0 overwinning van Anderlecht op Antwerp, was de druk hoog voor Union om te presteren tegen KRC Genk. Het succes van Anderlecht legde extra druk op de schouders van Union, wat duidelijk ook een rol speelde. De Brusselaars hadden het moeilijk tegen een flink gewijzigd Genk, dat met een 3-4-3 formatie voor de dag kwam.

Het experiment van Genk bleek ook zijn vruchten af ​​te werpen in de eerste helft. De Limburgers speelden met een vastberadenheid en vrijheid die het al weken niet meer had getoond. Aan de andere kant leek Union de druk te voelen. Dan toch titelstress bij de Brusselaars? Hun spel oogde nerveus, en defensief waren er zwakke plekken te zien. Burgess had moeite om de aanvallen van Tolu af te slaan, terwijl Sykes ook zijn handen vol had.

De eerste kans was toch voor Union, maar even later kwam de openingstreffer erbijna aan de andere kant van het veld. Cuesta speelde de bal naar El Hadj, die Tolu lanceerde. De lange Nigeriaan won gemakkelijk het sprintduel van Burgess, maar slaagde er niet in om de doelman te passeren. De spits kon kort voor het halfuur de ban toch breken. Hrosovsky stuurde een diepe bal richting Tolu, die sneller was dan Sykes en de bal voorbij de aarzelende Moris in het doel plaatste. Een verdiende voorsprong voor Genk, die kort daarna bijna verdubbeld werd door een schot van Kayembe dat net over ging.

Na de pauze vond Union het ritme dan toch wat beter. De bezoekers creëerden enkele kleine kansen, maar slaagden er niet in om ze om te zetten in doelpunten. Het spel werd intenser naarmate de minuten verstreken. Union claimde ook een penalty toen Nilsson in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Sadick, maar Laforge wilde er niets van weten.

Naarmate de tijd verstreek, begon de vermoeidheid toe te slaan bij Genk. Union zette steeds meer druk op het doel van Genk, maar slaagde er niet in om een ​​gelijkmaker te vinden. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Burgess zelfs nog een rode kaart nadat hij de bal van dichtbij richting Tolu gooide tijdens een ingooi. De stand bleef uiteindelijk 1-0.

Een goed resultaat voor RSC Anderlecht, dat naast Union komt te staan. De Brusselaars hebben wel nog een half puntje meer en blijven aan de leiding.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.