Vanaken na Cercle Brugge – Club Brugge: “Tweede helft waren we veel beter”

Vanaken na Cercle Brugge – Club Brugge: “Tweede helft waren we veel beter”

1 april - 15:46 Laatste update: 15:51
16

Hans Vanaken, de kapitein van Club Brugge, zag Blauw-Zwart met 1-1 gelijkspelen in de derby tegen Cercle Brugge. Er was een groot verschil tussen de eerste en de tweede helft, vond ook Vanaken. 

Vanaken wordt gevraagd of er meer in zat voor Club Brugge tegen Cercle Brugge. “Klopt, tweede helft waren we veel beter, we hadden de juiste mannen aan de buitenkant. Drie keer op het kader. We zijn opgelucht dat er toch eentje binnengaat, er werd er ook nog eentje afgekeurd en een penalty werd een vrije trap”, deelt Vanaken aan DAZN.

Vanaken legt uit wat het verschil was tussen de eerste en de tweede helft bij Cercle Brugge – Club Brugge. “Langs hun kant ook, in de eerste helft brachten zij veel pressing. Wij gaven ze een paar mogelijkheden om dat goed uit te voeren. In de tweede helft deden wij dat veel beter. We konden uit die pressing voetballen. Vonden veel ruimte bij Nusa om onder die druk uit te komen”, aldus Vanaken.

Vanaken zag zijn vrije trap op de lat belanden tijdens de Brugse derby. “Ik voel dat ik hem heel goed raak, maar net iets te hoog. Vanaf die afstand is het moeilijk om hem over de muur te krijgen. Hij was hard, maar net iets te hoog”, geeft Vanaken aan.

Uiteindelijk werd de kapitein nog gevraagd hoeveel punten Club Brugge gaat halen in de Champions’ Play-Offs. “Zo veel mogelijk, vandaag hadden het er drie moeten zijn. Volgende week weer een nieuwe kans, dan komt Anderlecht naar hier, hopelijk dan drie punten pakken”, besluit Vanaken.