Ultieme stunt STVV net als tegen RSCA in 1965, toeschouwers vanuit de lichtmasten

Ultieme stunt STVV net als tegen RSCA in 1965, toeschouwers vanuit de lichtmasten

1 april - 13:35

STVV heeft in het jaar van de 100e verjaardag opnieuw uitgepakt. De ultieme stunt hebben De Kanaries bewaard voor de Europe Play-Offs. Tijdens de volgende match tegen Standard kunnen de supporters plaatsnemen langs de zijlijn en in de lichtmasten, net zoals in de jaren 60.

STVV start de stunt omdat er gestemd werd voor de belangrijkste match van de eeuw van STVV. Er werd gekozen voor de match tussen STVV en RSC Anderlecht in 1965. Destijds kwam er dusdanig veel volk op de match af, dat er een speciale zone langs de zijlijn werd gemaakt en er ook supporters de lichtmasten in kropen.

De sfeer zoals tegen Anderlecht in 1965 laten herleven
“Die memorabele sfeer laten we de volgende thuiswedstrijd herleven op Stayen. We creëren namelijk een speciale zone langs de zijlijn, waar ruimte is voor 500 fanatieke supporters. Hier kan je Bocat persoonlijk adviseren naar wie hij best ingooit of de aanvaller van de tegenpartij wat lieve woordjes in het oor fluisteren als hij de bal aanneemt”, zo legt Bert Stas de brand manager van STVV uit via de officiële kanalen.

Wanneer het gaat om het herleven van de wedstrijd vanuit de lichtmast heeft STVV gedacht aan de businesspartners. “Wie aan 1965 terugdenkt, ziet automatisch het beeld op zijn netvlies van de supporters die in de lichtmast klommen. Op vrijdag 12 april reserveren we bovenaan de twee resterende lichtmasten op Stayen zes mega-exclusieve plaatsen. Dat worden dus letterlijk twee extra skyboxen”, geeft STVV aan.

Nog geen oplossing voor een toiletbezoek
STVV heeft alleen nog geen oplossing voor een eventueel toiletbezoek vanuit de twee extra skyboxen. “Tijdens de rust serveren enkele drones een glaasje champagne. Hiervoor sloten we een partnership af met het naburige Droneport. Momenteel beraden we ons nog wel over een oplossing voor wie dringend naar het toilet moet”, aldus STVV.

Om dit alles te realiseren heeft STVV een extra veiligheidsfirma onder de arm genomen. “Ik moet toegeven dat ik me even achter de oren krabte toen ik het idee voor het eerst hoorde. Intussen hebben we echter een extra veiligheidsfirma onder de arm genomen, die alles in goede banen zal leiden. Het aantal plaatsen is wel beperkt, dus we verwachten een stormloop op de tickets”, deelt manager wedstrijdorganisatie Sven Menten.

Het belooft een waar spektakelstuk te worden wanneer Standard op bezoek gaat bij STVV. Volgens VoetbalPrimeur.be zie je trouwens niet alleen alle actie op het veld, maar heb je ook een uitstekende kijk op de vijver net naast Stayen met daarin een hoop prachtige vissen.