Vertonghen: ''Eerst Europees voetbal halen met Anderlecht, dan pas verder kijken''

Vertonghen: ''Eerst Europees voetbal halen met Anderlecht, dan pas verder kijken''

1 april - 07:35
8

RSC Anderlecht heeft de eerste wedstrijd in de Champions' Play-Offs gewonnen van Royal Antwerp FC. Paars-wit blijft daarmee volop in de race om het Union SG moeilijk te maken. Voor Jan Vertonghen draait het echter niet alleen om de titel.

Volgens de Rode Duivel is het voornaamste doel op dit moment het veiligstellen van Europees voetbal. ''Het is belangrijk dat we volgend seizoen Europees spelen. Dat verdient Anderlecht'', noteerde Het Belang van Limburg uit de mond van Vertonghen.

De focus op de titel komt later. ''De rechtstreekse concurrenten voor die Europese tickets moeten we achter ons zien te houden. Daarna kunnen we nog verder kijken, maar voorlopig is enkel het behalen van Europees voetbal van belang'', zei Vertonghen.

Antwerp is een van de concurrenten, maar werd dus verslagen. ''Antwerp was de betere ploeg voor rust. We slaagden er niet in goed druk te zetten en op de flanken hadden we problemen. We kwamen er moeilijk uit en zij verdedigden goed'', aldus Vertonghen.

Dankzij de overwinning staat Anderlecht nu bovenaan in de Champions' Play-Offs. Union SG moet echter zijn eerste wedstrijd nog spelen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.