Het Nederlands elftal is een potentiële kanshebber voor de EK-titel

"Het Nederlands elftal is een potentiële kanshebber voor de EK-titel"

27 maart - 11:53
18

Het Nederlands elftal kan ver reiken op het komende EK, stelt Johan Neeskens. De voormalig international was samen met andere Oranje-ploeggenoten uit 1974 aanwezig bij het oefenduel met Duitsland. Duitsland wist uiteindelijk met 2-1 te winnen van Nederland.

Neeskens maakte deel uit van het elftal uit 1974 dat de finale van het WK haalde. Tegenover de NOS laat hij zijn licht schijnen over de generatie vijftig jaar na dato. "Dit Oranje is een potentiële kanshebber op de EK-titel", laat hij optekenen. De oud-middenvelder van onder meer Ajax en FC Barcelona ziet potentie in de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. "Dit is een heel goede groep, maar er is ook steeds pech met blessures."

"Als je alle spelers bij elkaar hebt, kun je een mooi elftal samenstellen", gaat Neeskens verder. "De kwaliteit is er zeer zeker. Nu moet het meer een eenheid worden." Hoewel Neeskens liever niet over individuen maar over het collectief praat, maakt hij voor twee internationals een uitzondering. "Ik mag van Dijk graag zien. En ik vind het geweldig hoe Reijnders zich heeft ontwikkeld bij AC Milan."