Tielemans lacht: "Pass eerder van mij op Romelu"

Tielemans lacht: "Ik zou eerder verwachten dat ik die pass aan Romelu geef"

26 maart om 23:45

Naar de Belgische uitblinker op Wembley was het niet lang zoeken. Youri Tielemans verzorgde beide doelpunten in het 2-2-gelijkspel tegen Engeland en speelde ook daarnaast een ijzersterke wedstrijd. Die prestatie stemde hem tevreden, al had de avond uiteraard nóg mooier kunnen aflopen.

Tielemans lag de voorbije maanden geregeld onder vuur vanwege enkele bleke prestaties voor de nationale ploeg. Bij Aston Villa knokte hij echter terug en dat viel er dinsdagavond ook in Kuifje-tenue aan te zien. Op persoonlijk vlak was Tielemans "heel blij" na een "heel mooie wedstrijd om te spelen op een vol Wembley", vertelde hij aan VTM

Zijn eerste doelpunt kwam tot stand na hoog doorjagen van de Duivels, al deed ook Jordan Pickford (onbedoeld) zijn duit in het zakje. "Wij proberen op die counterpressing hen zo weinig mogelijk aan de bal te laten, zeker als zij hem verliezen in dat hoekje. Wij sluiten hen in en zij maken een foutje, waarna wij op de goeie plek staan om de bal op te rapen en te scoren", vatte Tielemans zijn openingstreffer samen.

Ook doelpunt twee mocht gezien worden. Na een pijlsnelle omschakeling kopte Tielemans raak in de tweede zone, al is hij voldoende gentleman om ere te geven aan wie ere toekomt: Romelu Lukaku. "Ik zou eerder verwachten dat ik die pass aan Romelu zou geven, voor zijn kop", lachte hij. "Maar hij geeft die perfect met buitenkant links en dan moet ik gewoon mijn ogen sluiten en het afmaken."

Lessen trekken
Na een bijzonder intense partij leken beide elftallen wel te kunnen leven met een draw. Wanneer Tielemans voor de voeten geschoven kreeg dat de Rode Duivels het in de eerste helft zwaar hadden, reageerde hij daar met een glimlachje op. "In de tweede helft ook", klonk het veelbetekenend. In de kleedkamer had Domenico Tedesco wel bijgestuurd. "We hebben geprobeerd hen een beetje hoger op te vangen, van tactiek te veranderen, ook naar juni toe", verklapte Tielemans.

Ondanks een rist afwezigen voetbalden de Engelsen echter met veel aanvallende kwaliteit. "Maar zij hebben natuurlijk goeie voetballers. Dan moeten wij oplossingen zien te vinden. Op het einde is het heel spijtig om die goal tegen te krijgen. We moeten analyseren hoe we als ploeg minder achteruit kunnen vallen", besloot Tielemans met een opdracht voor de komende maanden.