Oekraïne zet scheve situatie recht tegen IJsland en speelt op EK tegen Duivels

26 maart - 22:58 Laatste update: 23:06
3

Zelf waren de Rode Duivels gefocust op Wembley, maar ook Oekraïne-IJsland was een partij om in het oog te houden. De winnaar zou namelijk onze derde en laatste tegenstander worden op Euro 2024. Uiteindelijk hebben de Oekraïners zich naar de zevende voetbalhemel gevoetbald.

Dat zag er nochtans enige tijd niet naar uit. Oekraïne had het knap lastig met IJsland, dat op het half uur ook op voorsprong klom dankzij Albert Gudmundsson. Een gehele verrassing was dat niet, want de aanvaller van Genoa FC had in de vorige ronde van deze barrages al een hattrick afgeleverd. De eilandbewoners hielden die minimale voorsprong ook vast tot aan de rust.

In het tweede bedrijf gingen ze alsnog kopje onder. Viktor Tsyhankov gaf de Oekraïners al vroeg terug moed. Geleidelijk aan duwden ze hun tegenstander ook achteruit. In minuut 84 bracht Mykhailo Mudryk de verlossing. De Chelsea-speler schoot de beslissende 2-1 op het bord. De levensbelangrijke partij vond overigens plaats in het Poolse Wroclaw.

Oekraïne mag zich dus opmaken voor haar vierde opeenvolgende EK-eindronde. Daarin zullen ze de Rode Duivels in de ogen kijken. Eerder werden de manschappen van Domenico Tedesco al gekoppeld aan Roemenië en Slowakije.