Makaay ziet een zwak bezette positie bij Duitsland

"Het is al enkele jaren een probleem in Duitsland, dat ze een echte negen missen"

25 maart om 22:38

Hoewel Roy Makaay bij het nationale elftal van Duitsland veel talent ziet, is er in zijn ogen één positie die niet goed bezet is: de spitspositie. In gesprek met Sky Sports gaat de voormalig spits van onder meer Bayern München en Feyenoord dieper in op het Duitse elftal, dat op dinsdagavond aantreedt tegen Oranje.

"Het is al enkele jaren een probleem in Duitsland, dat ze een echte negen missen", vangt Makaay aan. "Het is niet de best bezette positie in Duitsland. Je hebt Niclas Füllkrug van Borussia Dortmund. Kai Havertz speelt op dit moment ook erg goed, maar hij is geen pure spits. Bij Chelsea heeft hij veel op die positie gespeeld en scoorde hij niet heel veel goals, maar hij scoorde wel op belangrijke momenten. Bij Arsenal speelt hij op dit moment uitstekend met het hele team, misschien kan hij deze vorm meenemen naar het EK. Hij is een ander type speler dan bijvoorbeeld Füllkrug."

"Duitsland heeft nog steeds veel getalenteerde spelers in het team", vervolgt Makaay. "Met Florian Wirtz van Leverkusen en natuurlijk Jamal Musiala, die voor mij een van de grootste talenten van allemaal is. En dan zijn er nog Leroy Sané en Serge Gnabry. Nederland heeft de afgelopen jaren eigenlijk hetzelfde probleem gehad, dat het ontbrak aan een spits van wereldklasse. Daarom is het goed dat Memphis Depay weer fit is."