Mulder en Degryse over Ierland – België: “Tedeso maakt er te veel schaken van”

Mulder en Degryse over Ierland – België: “Tedeso maakt er te veel schaken van”

23 maart - 18:53
3

De eerste helft van Ierland – België won geen schoonheidsprijs. Rusten deden we dan ook met 0-0. Jan Mulder en Marc Degryse spaarden tijdens de rust hun kritiek op VTM niet.

Mulder mocht als eerste de eerste helft fileren. “Ik begon mij vragen te stellen, hoe zou iemand die het spelletje voetbal niet kent naar deze match kijken”, grapte de Nederlander. “Waar kijk ik naar? Wat is de bedoeling van deze sport. Moet ik het op doel trappen of is het iets met die vlaggetjes?”

De analist weet wat hij wil zien: "Voetbal is een combinatie van spelers die elkaar aanvoelen. Je moet een doelpunt maken. Spelen met vuur in je lijf. Maar daar was niks van te merken. Je kan toch wel één aanval opzetten."

Degryse scherp voor Tedesco
Daarna mocht Degryse zijn ding doen. "De mensen die hier klappen in de studio dat is toch ook alleen maar vanwege het feit dat er hier iemand staat die vraagt om te klappen. Applaus voor deze prestatie kan immers niet."

Degryse had het daarna over Domenico Tedesco. "Tedesco maakte er te veel schaken van. Er zijn al geen automatismen door het ontbreken van een deel spelers. Het is dan al moeilijk en dat gaat hij nog andere dingen doen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.