Iers international waarschuwt Tedesco en Rode Duivels

Ier uit Belgisch voetbal over Ierland - Rode Duivels: "Als ik Tedesco was ... "

22 maart om 17:22

Zaterdag nemen de Rode Duivels het op tegen Ierland in een vriendschappelijke interland. RTBF ging Matthew Healy opzoeken. Healy speelt momenteel in D1B voor Les Francs Borain in België. Hij waarschuwt de Rode Duivels alvast …

"Als ik de coach was, zou ik uitkijken naar Chiedozie Ogbene en Evan Ferguson. En ik denk dat het 2-2 wordt," zegt Healy, geciteerd door RTBF. Healy speelt zelf ook voor de nationale ploeg, maar doet dit in de U21 bij Ierland. 

Het eerste seizoen van Healy in België is een succes gebleken. Hij heeft zich snel aangepast aan het Belgische voetbal en benadrukt het verschil in speelstijl tussen Ierland en België. "Het Belgische spel is meer technisch, terwijl het in Ierland vooral draait om fysiek spel," merkt hij op.

Hoewel hij nog niet is opgeroepen voor het eerste elftal van Ierland, blijft Healy vastberaden om door te breken. "Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor Ierland," zegt hij. Met het succes van jonge spelers die de overstap maken van U21 naar het seniorenteam in gedachten, blijft Healy optimistisch over zijn kansen en hoopt hij zijn ambitie waar te maken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.