Nilis en Stijnen testen EK-bal: ''Lijkt wel of bal effect heeft van trampoline''

Nilis en Stijnen testen EK-bal: ''Lijkt wel of bal effect heeft van trampoline''

22 maart - 08:25 Laatste update: 08:32

Nog even wachten en dan is het tijd voor het EK, en dus ook voor een nieuwe bal. Stijn Stijnen en Luc Nilis mochten al met de EK-bal aan de slag als voorproevers. De twee denken dat keepers wel eens moeite kunnen gaan krijgen met de bal.

Nilis merkte op dat de bal onderweg snelheid krijgt. ''Ik heb het gevoel dat de bal het effect heeft van een trampoline, hij wordt ingedrukt en schiet dan vliegensvlug weer weg en krijgt schijnbaar nog meer snelheid tijdens zijn vlucht'', vertelde Nilis aan Het Nieuwsblad.

Volgens Stijnen kan de bal wel eens een verrassing zijn voor keepers op het EK. ''Het valt me op dat de bal niet zwabbert. Een belangrijk voordeel voor de doelmannen. Maar hij is wel super snel. Na een schot zal de bal vlugger bij de keepers zijn dan ze denken'', zei Stijnen

Volgens Nilis schieten spelers minder vaak met effect. ''Dat is ook minder en minder belangrijk geworden. Spelers krullen de bal niet meer, maar gaan vooral op zoek naar snelheid'', aldus Nilis.

De Rode Duivels oefenen aanstaande zaterdag om 18:00 uur tegen Ierland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.