Ex-bondsvoorzitter Van den Bulck: ''Wilde einde maken aan ondoorzichtig bestuur''

Ex-bondsvoorzitter Van den Bulck: ''Wilde einde maken aan ondoorzichtig bestuur''

22 maart - 07:55
1

Het is al bijna een jaar geleden sinds Paul Van den Bulck vertrok als voorzitter bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Tijd voor Van den Bulck om terug te kijken op die periode waarin ook CEO Peter Bossaert en de KBVB uit elkaar gingen.

De ambitie van Van den Bulck was helder. ''Toen ik aangeduid werd als voorzitter, heb ik gezegd dat ik zou streven naar goed bestuur. Er was een gebrek aan transparantie bij de voetbalbond, ik wilde dat veranderen'', vertelde Van den Bulck aan Het Laatste Nieuws.

Slagen deed Van den Bulck echter niet; daar kreeg hij de kans niet voor. ''Maar ik heb mijn werk niet kunnen doen bij de bond. Een vereniging loopt gevaar wanneer bepaalde personen die moeten controleren - de raad van bestuur - en de uitvoerende macht - het management en de CEO - zich in verenigen om geheime afspraken te maken'', zei Van den Bulck.

Het streven van Van den Bulck werd uiteindelijk juist zijn ondergang. ''Ik wilde een einde maken aan deze praktijken. En daar heb ik een zware prijs voor betaald'', aldus de voormalig bondsvoorzitter.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.