Jacht op voetbaltalent: ''Zoveel mensen die hoofd op hol brengen van talenten''

Jacht op voetbaltalent: ''Zoveel mensen die hoofd op hol brengen van talenten''

22 maart - 07:35 Laatste update: 07:44
4

Profclubs zitten al vroeg te speuren naar jeugdig talent dat later mogelijk de hoofdmacht kan versterken. De hype die rond talenten wordt gecreëerd, kan echter ook verkeerd uitpakken. Dennis Henderickx, ex-jeugdcoördinator van KV Mechelen, vertelde hoe dat zit.

Maar weinig talenten breken door. ''Ook al ben je erg goed op jonge leeftijd, de kans dat je het ooit maakt in het profvoetbal is nog steeds erg klein. En daar wordt soms veel te weinig rekening mee gehouden'', vertelde Henderickx aan Het Belang van Limburg.

Jonge spelers worden vaak gek gemaakt met rooskleurige toekomstbeelden. ''Er zijn zoveel mensen die het hoofd van die jongens op hol brengen - vaak omdat ze hopen ooit zelf financieel te kunnen profiteren - waardoor het net moeilijker wordt voor zulke jonge spelers'', aldus de voormalig jeugdcoordinator.

Voorbeelden zijn Ilyes Bennane bij KRC Genk en Rayane Bounida bij RSC Anderlecht. Bennane moest de club verlaten vanwege 'een probleem met normen en waarden'. Bounida leek ook moeite te hebben met de stap naar het profvoetbal ondanks de hoge verwachtingen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.