Bayern op pole position, Man United twijfelt

'Bayern op pole position in Frimpong-strijd, onzekerheid Man United heeft invloed'

20 maart om 17:46

Bayern München heeft het budget om Manchester United af te troeven in de strijd om Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen 04. Dat meldt het Duitse BILD. Volgens de boulevardkrant is een overgang van Frimpong naar United nu verder weg door de onzekere toekomst van Erik ten Hag.

Het is geen geheim dat United een oogje heeft op Frimpong, terwijl recent duidelijk werd dat Bayern de Oranje-international ook nauwlettend in de gaten houdt. Nu komt BILD in een video-item met een update. Daarin wordt gesteld dat Max Eberl, de nieuwe sportief directeur van Bayern, inderdaad een oogje heeft op Frimpong. De back van Bayer Leverkusen kan door een clausule voor veertig miljoen euro opgepikt worden.

Bayern zou ook het budget hebben om Man United af te troeven in de strijd om Frimpong. Gezien de hierboven genoemde afkoopclausule, lijkt dat vooral te maken te hebben met het salaris dat Der Rekordmeister Frimpong zou kunnen bieden. Daarnaast is een overgang naar Manchester verder weg, door de onzekere toekomst van Ten Hag. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe eigenaren van de club na dit seizoen door willen met de Nederlander.

In het verleden heeft Frimpong gesproken met zowel United als Bayern. Dit seizoen maakt de back furore bij Leverkusen, dat afstevent op de Duitse landstitel en nog in de race is voor de DFB Pokal en Europa League.