Onana droomt van aanvoerdersband: "Een eer"

Onana neemt meer verantwoordelijkheid bij Duivels: "Kapiteinsband zou eer zijn"

20 maart om 13:20

Bij afwezigheid van onder meer Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku is het meer dan ooit tijd aan enkele jongere profielen om een leidersrol op zich te nemen bij de nationale ploeg. Iemand die dat zeker ziet zitten, is Amadou Onana. Tegen Ierland wil hij daar al mee beginnen. Als aanvoerder?

Onana heeft zich tijdens deze interlandperiode een duidelijk doel gesteld: niet alleen sportief belangrijk zijn, maar zich ook opwerpen als leider. Dé leider? "Een van de leiders", nuanceert de middenvelder bij Sporza. Onana vindt dat een verantwoordelijkheid die hij graag op zich neemt. "Ik spreek graag met mijn ploegmaats en probeer ze te helpen waar ik kan, op en naast het veld." Al is hij niet de enige die de groep op sleeptouw neemt uiteraard. "Er zijn nog ervaren spelers, zoals Jan Vertonghen." 

Wie aan een ervaren voortrekker denkt, komt al snel uit bij de kapiteinsband. Omdat De Bruyne en Lukaku verstek hebben gegeven, zal er tegen Ierland alvast een andere aanvoerder opdraven. Onana steekt niet onder stoelen of banken dat hij daarvoor open staat. "De kapiteinsband zou wel een eer zijn", klinkt het. "Ergens is dat ook wel een van mijn doelen. Ik heb, denk ik,  ook wel de kwaliteiten om aanvoerder te zijn."

Niettemin beseft de speler van Everton FC dat er nog andere opties zijn. Hij zal er dan ook zijn slaap niet om laten. "Ik blijf dezelfde Onana, met of zonder armband." Wat verwacht hij tot slot van de partijen tegen Ierland en England? "De komende interlands worden twee interessante examens. Het zijn goeie teams en het worden intense matchen", besluit Onana.