Duivels zoeken kapitein: 'Als Vertonghen ook past, komt Tielemans aan de beurt'

Duivels zoeken kapitein: 'Als Vertonghen ook past, komt Tielemans aan de beurt'

19 maart - 22:17 Laatste update: 22:28
25

Tegen Ierland en Engeland leggen de Rode Duivels stilaan de laatste hand aan hun EK-voorbereiding. Toch zal Domenico Tedesco nog niet al zijn kaarten kunnen bestuderen. Zo ontbreken Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku al zeker tegen de Ieren. Daar komt een volgende vraag uit voort: wie zal de aanvoerdersband dragen?

De afwezigheid van De Bruyne en Lukaku is al even bekend. Die eerste is in samenspraak met Pep Guardiola zelfs in Manchester gebleven vanwege een spierletsel. Lukaku daarentegen heeft zich wel bij de groep gevoegd, maar ondervindt een overbelasting aan zijn heup. Tegen Ierland komt hij sowieso niet in actie, de wedstrijd met Engeland wordt nog afwachten. Daarmee geven de eerste twee namen op het aanvoerderslijstje van Tedesco verstek.

Ook een andere pion die normaal gezien hoog op dat papiertje stond, is er om gekende redenen niet bij: Thibaut Courtois. Zo schuift de band door naar het nummer vier. Dat is momenteel Jan Vertonghen. Alleen bestaat de kans dat ook hij door Tedesco gespaard wordt tegen Ierland, niet onverstandig gezien zijn 37 lentes. Aangezien met Yannick Carrasco nóg een ervaren speler aan de kant staat, zou de kapiteinsrol zo uiteindelijk in de schoenen van ... Youri Tielemans kunnen belanden, schrijft Het Nieuwsblad.

Na de verjongingskuur onder Tedesco vormt Tielemans op 26-jarige leeftijd de ideale verbindingspersoon tussen de jongere en de oudere generatie Duivels. Maar in eerste instantie valt de eer aan Vertonghen te beurt. Als de mandekker het licht op groen zet, mag hij straks handjes schudden vlak voor het eerste fluitsignaal.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.