Vandenbempt over ontslag De Mil bij Westerlo: “Turkse bazen verontwaardigd”

Vandenbempt over ontslag De Mil bij Westerlo: “Turkse bazen verontwaardigd”

19 maart - 21:32
14

Peter Vandenbempt vertelt over het ontslag van Rik De Mil bij KVC Westerlo. Vandenbempt geeft aan dat de gekrenkte eer bij de Turkse sportieve directeur duidelijk zichtbaar was. Na de salonremise tussen Westerlo en KRC Genk. Vandenbempt noemt de houding van de buitenlandse investeerders verfrissend, maar houdt een dubbel gevoel over aan het ontslag van De Mil.

Vandenbempt geeft aan dat de analist niet verwacht had dat De Mil ontslagen zou worden bij Westerlo na de salonremise met Genk. “Maar dat de Turkse bazen dat overwogen, had ik gisteren nog wel gehoord. Ze waren bijzonder verontwaardigd”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt vertelt dat het ontslag van De Mil er niets mee te maken heeft dat Westerlo een mogelijke straf probeert te ontlopen. “De onvrede was al op de tribunes duidelijk. Daar was de Turkse sportieve directeur in alle staten. Het komt voort uit een rechtvaardigheidsgevoel en gekrenkte eer”, meent Vandenbempt.

Vandenbempt noemt het een verfrissend signaal dat buitenlandse investeerders niet akkoord gaan met de salonremise bij Westerlo – Genk. “Maar of het dan het ontslag van Rik De Mil moest zijn, is wat anders. Ik vind het een menselijk zeer zware straf voor De Mil”, deelt Vandenbempt.

Vandenbempt vindt dat de straf voor De Mil milder had kunnen zijn bij Westerlo. “Er kon toch een sterk signaal gegeven worden zonder dat de trainer de club moest verlaten”, besluit Vandenbempt.