Vicepreses Westerlo over belang imago: “In historie van Belgisch voetbal zuiver”

Vicepreses Westerlo over belang imago: “In historie van Belgisch voetbal zuiver”

19 maart - 21:00 Laatste update: 21:03
14

Hasan Cetinkaya, de vicepreses van KVC Westerlo, heeft gereageerd op het plotselinge ontslag van Rik De Mil bij De Kemphanen. Het ontslag kwam na de salonremise tegen KRC Genk, de match eindigde op 1-1. Cetinkaya vertelt waarom De Mil is ontslagen en over het belang van het imago van Westerlo.

Cetinkaya, de rechterhand van de Turkse eigenaar Oktay Ercan, vertelt met welke boodschap De Mil en Westerlo moesten aantreden tegen Genk. “Er was gevraagd te vechten voor onze eer, onze familie, voor alles - zodat het een punt of drie punten oplevert”, citeert Het Laatste Nieuws Cetinkaya.

Cetinkaya vertelt verder over de situatie en wat De Mil anders had kunnen doen bij Westerlo – Genk. “Het is niet goed te stoppen met voetballen voor het einde van de wedstrijd. Dat had De Mil anders kunnen managen. Hij is als trainer de leider van het team”, deelt Cetinkaya.

Cetinkaya sluit af door het belang van het imago van Westerlo te benadrukken. “Iedere club heeft een waarde. Westerlo is een mooi project voor de gemeenschap. We zijn een hard werkende familieclub die in het historie van het Belgische voetbal zuiver is. De club verdient deze kritiek nu niet”, besluit Cetinkaya.