‘Goor als hoofdtrainer zonder Pro License-diploma, Westerlo lost probleem op’

‘Goor als hoofdtrainer zonder Pro License-diploma, Westerlo lost probleem op’

19 maart - 18:24 Laatste update: 21 maart - 08:11
13

KVC Westerlo zette dinsdag trainer Rik De Mil op straat. Het Laatste Nieuws laat nu weten dat Bart Goor tijdelijk zal inspringen als T1 in de Kempen.

Westerlo speelde afgelopen weekend 1-1 gelijk tegen KRC Genk. Tijdens de laatste zes minuten besloten beide teams niet meer te voetballen. Het bestuur van Westerlo tilde daar zwaar aan en kwam maandag al met een statement naar buiten. Dinsdag ging het nog een stap verder en besloot het De Mil te bedanken voor bewezen diensten.

Het seizoen van Westerlo is evenwel nog niet afgelopen. De Kemphanen moeten immers nog aantreden in de Europe Play-Offs. Om De Mil te vervangen is er gekozen voor een interne tijdelijke oplossing. Goor – die al een tijdje assistent was in 't Kuipje – schuift door en zal in de Play-Offs voor de groep gaan staan.

Goor speelde als voetballer onder meer voor KRC Genk, RSC Anderlecht, het Duitse Hertha BSC en het Nederlandse Feyenoord. In zijn nadagen speelde hij ook nog voor Westerlo.

Update: Het Nieuwsblad weet dat Bart Goor geen Pro License-diploma heeft. Dat is noodzakelijk om hoofdtrainer te zijn bij een Belgische profclub. Westerlo zou dat probleem echter oplossen door Head of Football Operations Eric Reenaers (61) Als T1 op het blad te zetten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.