Boeckx na salonremise Westerlo – Genk: “Zich laten ompraten, niet omkopen”

Boeckx na salonremise Westerlo – Genk: “Zich laten ompraten, niet omkopen”

19 maart - 17:01
70

Frank Boeckx gaf tijdens de voetbalpodcast vier-nul zijn mening over de salonremise tussen KVC Westerlo en KRC Genk. De match eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel en volgens Boeckx was het gelijkspel niet fair. Uiteindelijk heeft Westerlo hoofdtrainer Rik De Mil ontslagen na de remise.

Boeckx reageerde als volgt na de salonremise tussen Westerlo en Genk. “Ik vind het gewoon niet fair. Een voetbalveld stap je op om te winnen. Zeker als je dat ook als coach voor de match zegt. Dan moet je dat ook volhouden voor de 90+ minuten”, deelt Boeckx aan Het Laatste Nieuws.

Boeckx wordt vervolgens gevraagd waarom Westerlo ermee akkoord ging om gelijk te spelen tegen de tien man van Genk. “Ze hebben zich laten ompraten en ik zeg praten, niet omkopen. Door de charme van Genk om te zeggen; voor ons is het goed, voor jullie ook, proficiat”, geeft Boeckx aan.

Boeckx noemt het zeer onsportief. “Ik denk dat Westerlo de premies moet optrekken. Als je voor de premies speelt dan wil je toch gewoon winnen. Je speelt tegen 10 mensen van Genk, je hebt niks meer te verliezen, je speelt voor de supporters, je zit in een goede flow, je zit mentaal goed. Je moet gewoon gaan voor de winst”, besluit Boeckx.