POLL: Zegt u het maar? Wie moet Lukaku vervangen in de spits bij Rode Duivels?

POLL: Zegt u het maar? Wie moet Lukaku vervangen in de spits bij Rode Duivels?

19 maart - 11:21 Laatste update: 11:27
14

Romelu Lukaku moet noodgedwongen afhaken voor de oefeninterland van de Rode Duivels in en tegen Ierland. Voor Tedesco misschien het ideale moment om andere potentiële systemen en vervangers een kans te geven. Wie moet Lukaku vervangen in de spits bij de Rode Duivels

Loïs Openda lijkt misschien wel de meest logische keuze als eerste opvolger. Onze landgenoot doet het meer dan uitstekend in zijn eerste seizoen in de Bundesliga met RB Leipzig. De pijlsnelle spits zit ondertussen aan 23 doelpunten en 4 assists in alle competities samen voor Leipzig. Bij de Rode Duivels vindt hij de weg naar het doel dan weer nét iets minder vlot, met slechts 2 doelpunten na 14 interlands tot dusver. Is de oefeninterland tegen Ierland dé ideale kans om de gedoodverfde opvolger van Lukaku meer vertrouwen te laten tanken? 

Michy Batshuayi is al lang niet meer aan zijn proefstuk toe bij de Rode Duivels. De ondertussen 30-jarige goaltjesdief maakt tegenwoordig het mooie weer bij het Turkse Fenerbahçe en doet het lang niet slecht. Batsman zit aan 21 doelpunten en 3 assists in alle competities voor Fener. In het verleden toonde hij zich na Lukaku al een - meer dan - waardige nummer twee bij de Rode Duivels, waar hij na 53 interlands 27 treffers achter zijn naam heeft. 

Een derde naam die zich steeds meer opdringt is die van voormalig Club Brugge-goudhaantje Charles De Ketelaere. De polyvalente aanvaller lijkt helemaal herboren te zijn dit seizoen bij het Italiaanse Atalanta, dat hem tot het einde van dit seizoen huurt van AC Milan. CDK zit ondertussen aan 10 doelpunten en 7 assists voor de club uit Bergamo. Net als Openda heeft hij na 14 interlands 2 doelpunten achter zijn naam. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.