Anekdote over Memphis en Promes bij Oranje: 'Wij kaarten, zij muziek maken'

Anekdote over Memphis en Promes bij Oranje: 'Wij kaarten, zij muziek maken'

18 maart - 22:08
1

Wesley Sneijder blijft Quincy Promes verdedigen. Oranje-bondscoach Ronald Koeman vertelde eerder deze maandag op de persconferentie dat hij het onverstandig vond dat Memphis Depay het openlijk opnam voor de speler van Spartak Moskou. Sneijder laat zijn licht over de situatie schijnen.

"Het valt niet goed te praten, hij zal op de blaren moeten zitten", zegt Sneijder bij Veronica Offside. "Maar het is zijn keuze." Sneijder en Andy van der Meijde begrijpen dat Memphis diens vriend niet laat vallen. "Ik heb ze meegemaakt bij het Nederlands elftal. Ze waren veel met muziek bezig", vertelt de recordinternational. "Dat vonden ze rondom wedstrijden en trainingen een stukje ontspanning. Als wij gingen kaarten, gingen zij muziek maken."

"Dat moet je accepteren", gaat Sneijder verder. Maar: "Op een gegeven moment hadden we een wedstrijd. Ik liep terug naar mijn kamer en er kwam keiharde muziek uit een van die kamers", herinnert hij zich. "Waren ze een liedje aan het maken... De volgende dag wilden ze het uitbrengen. Toen heb ik gezegd: Jongens, volgens mij spelen we morgen een wedstrijd. Doe dat na de interlandperiode."

Aanvankelijk viel de reprimande van Sneijder verkeerd. "Het moet kunnen, maar niet als je een wedstrijd hebt. Memphis liep boos weg. De ochtend erna kwam hij bij me terug en zei hij: Wes, je hebt gelijk."