Sneijder weigert Promes aan schandpaal te nagelen: 'Mijn beeld verandert niet'

Sneijder weigert Promes aan schandpaal te nagelen: 'Mijn beeld verandert niet'

4 maart - 20:54
2

Wesley Sneijder weigert Quincy Promes aan de schandpaal te nagelen. De aanvaller van Spartak Moskou is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar wegens cocaïnesmokkel.

Daarnaast loopt er een zaak tegen Promes vanwege een ruzie op een familiefeest in 2020, waar de voetballer zijn neef heeft gestoken. Sneijder had een tripje naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar Promes momenteel wordt vastgehouden en nog niet terug mag naar Rusland vanwege een verkeersovertreding. Als Sneijder had geweten dat Promes in Dubai was, was hij graag langsgegaan. "Het beeld dat ik van hem heb, verandert niet", zegt de oud-middenvelder bij Veronica Offside.

"Ik vind het triest. We weten niet hoe het allemaal tot stand is gekomen", gaat Sneijder verder. "Hoezo moet ik hem nu niet meer aardig vinden? Ik vind hem een aardige gozer", benadrukt de recordinternational van Oranje. "Het is typisch Nederlands. Gisteren (zondag, red.) was ik ergens waar Glennis Grace moest optreden. Een fantastische zangeres. Zij heeft één foutje gemaakt en meteen wordt ze afgevallen."

Grace kreeg in 2022 een taakstraf vanwege openlijke geweldpleging in de Jumbo. "Tuurlijk, er zit een groot verschil in wat Glennis en wat Quincy heeft gedaan. Althans, wat beweerd wordt", aldus Sneijder. "Maar Quincy, nogmaals: als ik het had geweten, was ik bij hem langsgegaan."