Fenerbahce en Batshuayi trekken zich mogelijk terug uit Süper Lig na knokpartij

Fenerbahce en Batshuayi trekken zich mogelijk terug uit Süper Lig na knokpartij

18 maart - 20:56
5

Fenerbahce denkt er serieus over na om zich terug te trekken uit de Turkse competitie. De club overweegt deze zware stap te zetten naar aanleiding van de incidenten van zondag. Na de uitwedstrijd tegen Trabzonspor (2-3) vielen supporters van de thuisclub spelers en medewerkers van Fenerbahce aan. Michy Batshuayi was ook onderdeel van de knokpartij, de aanvaller deelde een karatetrap uit aan een supporter. 

De raad van bestuur van Fener heeft besloten om op 2 april een buitengewone algemene ledenvergadering te organiseren. Een van de agendapunten is het incident van zondag in Trabzon evalueren. Er wordt gekeken naar eventuele stappen die ondernomen moeten worden. 'Inclusief terugtrekking van onze hoofdmacht uit de Süper Lig', schrijft Fener op de eigen kanalen.

Het ging zondagavond helemaal mis. Bij de massale vechtpartij werden diverse spelers, waaronder oud-Ajacied Dusan Tadic, geraakt door voorwerpen. Op beelden is te zien hoe onder andere Jayden Oosterwolde en Batshuayi zich beschermen terugknokken. Oosterwolde deelde daarbij een 'kopschop' uit.

Door een goal van Batshuayi in minuut 87 zegevierde Fenerbahce tegen Trabzonspor. De club staat op de tweede plek in de Turkse competitie, twee punten achter Galatasaray.