Butez (Antwerp) geeft titelstrijd niet op: We gaan voor het maximum

Butez (Antwerp) geeft titelstrijd niet op: "We gaan voor het maximum"

18 maart - 13:29 Laatste update: 13:36
3

Antwerp heeft in extremis Union op 1-1 gehouden. Toch spreekt Jean Butez van twee verloren punten na de rode kaart voor Machida.

"Door die achterstand moeten we blij zijn met een punt, maar het is frustrerend dat we meer dan twintig minuten tegen tien man speelden en nog op achterstand kwamen", zo vertelt Butez aan Gazet Van Antwerpen. "Ook al gaat het om Union, een topclub. "Er zit gif in hun spel en ze willen het publiek, de scheidsrechter en ons, de spelers, bespelen. Maar we lieten ons niet meeslepen, en ons publiek was chaud."

Antwerp begint met maar liefst negen punten achterstand op Union aan de Play-Offs. "Er zijn dertig punten te verdienen en we gaan voor het maximum. Maar het worden lange, slopende play-offs, nog langer dan vorig jaar. Als we, zoals toen, sterk starten, kunnen we de druk bij de ploegen boven ons leggen. Ook al blijft negen punten natuurlijk erg veel, vorig jaar heeft aangetoond dat alles mogelijk is in de eindronde."

Antwerp speelt ook de bekerfinale tegen Union. Die partij wordt op 9 mei gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.