Union-voorzitter Muzio: ''Super League is het domste idee ooit uitgevonden''

Union-voorzitter Muzio: ''Super League is het domste idee ooit uitgevonden''

16 maart - 17:20
11

Het idee van de Super League doet al enige tijd de ronde, met zowel voor- als tegenstanders van dit nieuwe project. Alex Muzio, een fervent tegenstander van deze competitievorm, legde uit waarom.

De woorden van Muzio zijn duidelijk. "Dit is het domste idee ooit voorgesteld", vertelde de voorzitter van de Jupiler Pro League-koploper aan DH Les Sports.

Muzio gelooft niet in het verdienmodel van de nieuwe competitie. "Te denken dat ze grote inkomsten uit tv-rechten zullen halen op een gratis platform, is ook belachelijk. Dit is zo slecht bedacht... het is ongelooflijk", zei Muzio.

Volgens Muzio schuilt er een verborgen intentie achter het project. "Het hele idee is gewoon om de UEFA te ondermijnen zodat sommige clubs meer macht kunnen krijgen, meer geld, meer garantie om aan de Champions League deel te nemen", aldus Muzio.

Union voert momenteel het klassement van de Jupiler Pro League aan, met 6 punten voorsprong op nummer twee, RSC Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.