Club NXT geeft zege uit handen, Patro doet bijzonder goede zaak

15 maart - 22:13 Laatste update: 22:31
1

De jonkies van Club Brugge domineerden een hele wedstrijd lang, maar zijn er niet in geslaagd om te winnen van RFC Seraing. In het slot werd het tegen een tienkoppig Seraing 1-1 voor Club NXT, dat in dezelfde reeks ook Patro Eisden weer zag overtuigen met een 0-1 overwinning tegen SK Beveren.

SK Beveren - Patro (0-1)
Op vrijdagavond boektePatro Eisden een belangrijke 0-1 overwinning op SK Beveren. Kevin Kis bracht in de 23e minuut vanaf de strafschopstip het enige doelpunt tot stand op de Freethiel en vierde dat op grappige wijze. Het bleef uiteindelijk ook bij die ene treffer voor de bezoekers.

Dankzij deze nipte zege stijgen de Limburgers naar de vierde plaats met 44 punten, waarbij ze Dender en Zult Waregem voorbijgaan. Beveren staat momenteel achtste met 39 punten.

Club NXT - RFC Seraing (1-1)
Club NXT deelde de punten met degradatiekandidaat RFC Seraing in een wedstrijd om snel te vergeten. De jonge Bruggelingen namen dankzij een vroege goal van Amine Et-Taïbi (14e minuut) de leiding en waren de hele wedstrijd lang ook baas. Het leek de overwinning tegen Seraing, dat in het slot nog met tien stond, over de streep te trekken.

Seraing kwam in de slotfase echter nog langszij door een doelpunt van Christophe Lepoint (87e minuut). Club NXT staat negende in het klassement met 34 punten, terwijl Seraing (23 punten) zich op de vijftiende plaats bevindt en in degradatiegevaar verkeert.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.