OFFICIEEL: Sarri houdt eer aan zichzelf en stapt op, Lazio presenteert opvolger

OFFICIEEL: Sarri houdt eer aan zichzelf en stapt op, Lazio presenteert opvolger

13 maart - 13:15

Maurizio Sarri heeft ontslag genomen bij SS Lazio. Het nieuws werd eerder al door verschillende bronnen naar buiten gebracht, maar nu is het ook bevestigd door de Italiaanse club zelf. Giovanni Martusciello, de voormalig assistent van Sarri, neemt de honneurs de rest van het seizoen waar. 

Lazio verloor de laatste drie competitie wedstrijden en werd uitgeschakeld door Bayern München in de Champions League. De ploeg uit Rome bivakkeert op een teleurstellende negende plek in de Serie A. Het gat met plaats zes, wat recht geeft op Europees voetbal volgend seizoen, is zeven punten. Genoeg reden voor Sarri om zijn biezen te pakken en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. De 65-jarige Italiaan was 137 wedstrijden hoofdtrainer van Lazio.

Martusciello zal het stokje overnemen van Sarri en naar alle waarschijnlijkheid het seizoen afmaken met Lazio. Eerder meldde La Gazetta dello Sport dat oud-spits Miroslav Klose de opvolger moest worden van Sarri. Of de Duitser daadwerkelijk aan het roer staat komend seizoen, is niet bekend. De spits maakte 61 doelpunten voor Lazio en zit momenteel zonder club.