Barcelona wordt geadviseerd over Xavi-opvolging: 'Hij doet het fantastisch'

Barcelona wordt geadviseerd over Xavi-opvolging: 'Hij doet het fantastisch'

12 maart - 22:27

Wesley Sneijder weet het zeker: FC Barcelona zou er goed aan doen om Thiago Motta aan te stellen als opvolger van Xavi. Sneijder speelde met de huidige succescoach van Bologna samen bij Internazionale, en bewaart goede herinneringen aan hem. 

Het staat vast dat Xavi na dit seizoen vertrekt als trainer van Barcelona, een keuze die hij zelf heeft gemaakt. Over wie zijn opvolger wordt, bestaat nog geen duidelijkheid. Als het aan Sneijder ligt, doet de Spaanse topclub een poging om Motta los te weken bij Bologna. "Hij doet het fantastisch", vertelt de voormalig middenvelder bij RTL 7, in aanloop naar het Champions League-duel tussen Barça en Napoli. 

"Daar lopen ze echt met hem weg", vervolgt Sneijder zijn lofzang over Motta, die bij Bologna ook voormalig RSC Anderlecht spits Joshua Zirkzee tot bloei heeft laten komen. "Ik heb met hem samengespeeld. Hij was een speler die ondergewaardeerd werd. Als we wonnen, lag het volgens alles en iedereen nooit aan hem. Als speler kon hij al de wedstrijd lezen en de lijnen uitzetten. Dat doet hij nu weer als trainer."

Met Motta won Sneijder in 2010 de Champions League met Internazionale. Twee jaar later vertrok de oud-controleur naar Paris Saint-Germain. "Bij PSG zijn ze nog steeds helemaal lyrisch over hem", weet de analist. "Daar zijn ze nog op zoek naar een speler als Motta. Nou, ga die maar eens zoeken."