OFFICIEEL: Rafa Benitez ontslagen bij Celta de Vigo

OFFICIEEL: Champions League winnende trainer Benítez ontslagen bij Celta de Vigo

12 maart om 15:15

Rafa Benitez is ontslagen als hoofdtrainer van Celta Vigo. De Spaanse coach heeft minder dan een seizoen aan het roer gestaan bij de club uit La Liga.

De 0-4 van Celta tegen Real Madrid op zondag laat de club slechts één plaats en twee punten boven de degradatiezone in de Spaanse competitie. Benitez won slechts vijf van zijn 28 competitiewedstrijden als coach van Celta, waarbij hij 24 punten sprokkelde. De oefenmeester werd afgelopen zomer aangesteld. 

Celta staat op de zeventiende plaats, maar staat slechts twee punten boven Cadiz. Die ploeg wist afgelopen weekend een zes maanden durende periode zonder overwinning in La Liga te beëindigden door Atletico Madrid met 2-0 te verslaan. Celta bedankte Benitez en zijn vertrekkende staf in een verklaring, waarbij hun "eerlijkheid en professionaliteit" tijdens hun tijd bij de club werden benadrukt.

Benitez heeft een indrukwekkende lijst van getrainde clubs op zijn naam staan. Hij was tussen 2004 en 2010 zes jaar lang manager van Liverpool en won de Champions League in 2005. Hij nam in juni 2021 de leiding over bij rivaal Everton, maar werd in januari 2022 ontslagen na negen nederlagen in dertien wedstrijden. Benitez heeft naast Liverpool ook Real Madrid, Napoli, Inter, Newcastle United, Valencia en Everton gecoacht. Hij kende daarnaast een korte periode als interim-coach van Chelsea, waarmee hij de Europa League in 2013 won.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.