Courtois of toch Svilar met Rode Duivels naar het EK? Ze zullen toch samenzitten

Courtois of toch Svilar met Rode Duivels naar het EK? "Ze zullen toch samenzitten"

11 maart - 21:50
2

Het EK komt er binnenkort aan en er zullen dus beslissingen genomen moeten worden over de selectie. Onder andere over de doelmannen. Wordt Thibaut Courtois dan toch meegenomen én krijgt Mile Svilar een kans bij de Rode Duivels?

Courtois gaf al meermaals aan dat hij enkel voor de Rode Duivels zou spelen als hij fit genoeg is en de doelman lijkt inmiddels ook bijna klaar om weer aan voetballen te denken. Zorgt dat ook voor een EK-selectie?

"Ik denk dat je wel fit genoeg bent voor het EK als je na de interlandperiode ook kan voetballen", geeft Steven Defour aan bij Extra Time. Volgens hem zal de ruzie met de bondscoach ook niet voor problemen gaan zorgen. "Tedesco en Courtois zullen wel nog eens samenzitten, dat kan bijna niet anders", klinkt het nog.

Komt die EK-selectie voor Courtois er niet, dan kan Svilar misschien wel hopen op een kans. Filip Joos sluit het alvast niet uit. Hij is nu plots titularis bij misschien wel de hoogst aangeschreven club van al onze doelmannen", geeft hij aan.

En ook ex-ploegmaat Defour gelooft in hem. "Kwaliteiten heeft hij zeker en hij is jong dus het zou me niet verbazen moest hij opgeroepen worden voor de Rode Duivels. Als Courtois er niet is, dan zal je als bnodscoach ook moeten kiezen op basis van de vorm op het moment. We zitten nu toch met vier a vijf goede doelmannen" , besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.