Sancho tankt vertrouwen bij Borussia Dortmund

Borussia Dortmund waarschuwt PSV richting kraker: 'Sancho is op de juiste weg'

11 maart om 16:55
Laatste update: 11 maart om 17:56

Jadon Sancho heeft vertrouwen getankt richting de Champions League returnwedstrijd tegen het PSV van Johan Bakayoko. De aanvaller kwam namens Borussia Dortmund eindelijk weer eens tot scoren in het uitduel met Werder Bremen (0-2) en reist met een goed gevoel af naar Eindhoven.

Op de trainingen richting Werder Bremen-uit kreeg Sancho al een goed gevoel. Hij was meermaals trefzeker tijdens de voorbereiding op het uitduel. "Ik wist deze week dat ik op een bepaald moment zou gaan scoren", vertelt Sancho op de clubkanalen. Ondanks dat de aanvaller de tweede treffer op het scorebord zette, was hij niet tevreden over zijn eigen wedstrijd. "Ik kan veel beter en moet meer bijdragen. In mijn vorige periode was ik elke wedstrijd betrokken bij een goal."

Sancho begrijpt dat de Borussia Dortmund-supporters meer verwachten van hem. De aanvaller werd met grote verwachtingen teruggehaald, maar vooralsnog kan hij niet hieraan voldoen. "Ik snap dat de supporters de laatste weken boos op mij waren, omdat ik niet scoorde en weinig bijdroeg", aldus Sancho. Zijn trainer Edin Terzić nam het voor hem op. "Wat me vandaag beviel, is dat hij zich niet beperkte tot zijn doelpunt, maar dat hij het bredere plaatje ziet. Hij gaat er echt wel weer komen, want hij zit op het juiste spoor."

Op dit moment wordt Sancho door Borussia Dortmund gehuurd van Manchester United. De Duitse club gaat naar verluidt geen poging doen om de huurling definitief in te lijven, maar wel zouden Die Schwarzgelbden de aanvaller nog een jaar op huurbasis over willen nemen. Manchester United hoopt komende zomer definitief afscheid te nemen van Sancho.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.