Lapoussin voelt hete adem Anderlecht na 1-1 tussen Union en Gent: “Elf finales”

Lapoussin voelt hete adem Anderlecht na 1-1 tussen Union en Gent: “Elf finales”

11 maart - 08:59
9

Na het 1-1 gelijkspel tussen Union Saint-Gilloise en KAA Gent op zondagavond zijn de reacties gemengd. Loïc Lapoussin reageerde na de partij. De vleugelspeler van Union gaf toe dat zijn ploeg niet haar beste spel speelde. 

Lapoussin erkent dat Union niet op zijn best was en dat ze meer vanuit reactie speelden dan zelf actie te ondernemen. Hij benadrukt echter het belang van het positieve, waarbij hij wijst op de veerkracht van zijn team om terug te vechten naar een gelijkspel.

“Vandaag speelden we meer vanuit reactie dan zelf actie te ondernemen, en dat moet beter. Ons ritme was iets minder, dus daar moeten we onze lessen uit trekken”, geeft Lapoussin toe, geciteerd door Het Nieuwsblad. “We moeten het positieve uit de wedstrijd onthouden, en dat is dat we ons nog terugknokken naar een gelijkspel.”

De hete adem van Anderlecht in de nek van Union zorgt voor enige spanning, maar Lapoussin blijft kalm en gefocust op zijn eigen ploeg. “We moeten geen rekening houden met wat Anderlecht doet, we moeten gewoon naar onszelf kijken. Voetbal is geen geheim: je moet gewoon wedstrijden winnen. Er resten ons nog elf finales.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.