De Sart blijft strijdvaardig na 1-1 bij Union: Het is nog niet gedaan

De Sart blijft strijdvaardig na 1-1 bij Union: "Het is nog niet gedaan"

10 maart - 23:45
5

De bal wil maar niet goed vallen voor KAA Gent in 2024. Op het veld van Union Saint-Gilloise, nota bene de koploper in de Jupiler Pro League, hadden De Buffalo's uitzicht op een driepunter, maar uiteindelijk werd dat er slechts eentje: 1-1. Julien De Sart kan niet anders dan de strijdbijl in de hand houden.

Door het gelijkspel van Cercle Brugge op zaterdagavond had Gent bij een overwinning in het Dudenpark weer naar een virtuele Champions'-Play-Off-stek kunnen wippen. "We konden een heel mooie zaak doen in het klassement", beseft ook De Sart op de clubwebsite. Opnieuw kon zijn ploeg een wenkende overwinning echter niet over de streep leggen. "Nu op Union, voordien tegen Anderlecht en thuis tegen Antwerp: stuk voor stuk wedstrijden waar we meer verdienden te rapen dan we uiteindelijk deden."

De Sart laat zijn teleurstelling de vrije loop. "We hebben gewoon de kwaliteiten voor Play-Off 1 (de Champions' Play-Off, nvdr.) ..." Toch blijkt dat niet helemaal uit de resultaten na Nieuwjaar. Ook bij Union creëerde Gent weer voldoende mogelijkheden, terwijl het achteraan niet vrijuit ging bij de tegentreffer. "In de twee rechthoeken moeten wij gewoon scherper en efficiënter zijn", reageert De Sart kordaat.

Gedane zaken nemen geen keer. Na de 1-1 heeft Gent haar lot niet meer in eigen handen. Dat betekent niet dat het geloof verdwenen is bij De Sart. "Het is alleszins nog niet gedaan. Volgende zondag moeten we ons werk doen tegen Charleroi en hopen dat de concurrenten het laten liggen", legt hij de stand van zaken helder uit.