Union snakt naar rust: Twee wedstrijden, dan break die we echt nodig hebben

Union snakt naar rust: "Twee wedstrijden, dan break die we echt nodig hebben"

10 maart - 23:11
2

Union Saint-Gilloise is ontsnapt aan een tweede nederlaag in vier dagen tijd. Tegen KAA Gent kwam het op achterstand en speelde het eigenlijk weinig klaar om aanspraak te maken op puntengewin. Toch maakte de koploper nog een belangrijke 1-1. Alexander Blessin kan zijn jongens niets kwalijk nemen.

De Duitser is de eerste om toe te geven dat Union niet zo goed in de wedstrijd zat. "We hebben te veel fouten gemaakt, maar daar zijn ook verklaringen voor", opent hij zijn analyse bij Sporza. Als je dan ook nog eens op achterstand komt, moet je toch karakter hebben om dat nog gedeeltelijk om te buigen. "In de laatste 20 minuten toonden we ook meer honger om de wedstrijd naar ons toe te trekken en op het einde hadden we nog enkele goede kansen."

Blessin kan daarom best leven met een gelijkspel. "Ik wil mijn team beschermen, er zijn redenen waarom we niet ons normale niveau haalden. Kijk gewoon naar ons wedstrijdschema", verwijst hij naar de bijzonder drukke kalender. Mede daardoor maakten verschillende van zijn spelers fouten die ze normaal niet zouden maken.

In de Conference League wacht donderdag nog de terugwedstrijd tegen Fenerbahçe, maar na de 0-3-nederlaag in de heenpartij lijkt het Europese doek daar te zullen vallen. Verder staan nog de bekerfinale en - uiteraard - de Champions' Play-Off op de planning. "We moeten nu nog twee wedstrijden afwerken en dan komt er een break die we echt nodig hebben", snakt heel Union naar wat rust in aanloop naar die elf finales.