Haaland in broekzak van Van Dijk: Leuke duels, maar ga niet disrespect tonen

Haaland in broekzak van Van Dijk: "Leuke duels, maar ga niet disrespect tonen"

10 maart - 22:25 Laatste update: 22:26
8

Virgil van Dijk vindt dat Liverpool zichzelf tekort heeft gedaan tegen Manchester City. De Nederlander erkent dat de thuisploeg wat stroef begon, maar naarmate de wedstrijd vorderde genoeg kansen creëerde om Pep Guardiola en co. te verslaan. Over zijn eigen optreden, die in Engeland beloond wordt met louter negens, bleef de Nederlander bescheiden. 

Van Dijk staat na afloop van de 1-1 voor de camera van Viaplay, waar hij aangeeft het gevoel te hebben dat Liverpool had moeten winnen. "Ja, een beetje wel. Maar die bal van Doku op de paal kan er ook zomaar ingaan. Maar de kansen die we hebben gecreëerd moeten we misschien wel afmaken. Met hoe dominant we waren in de tweede helft, moeten we onszelf belonen, maar het is niet anders."

Waar de Engelse titelstrijd voor Liverpool - City al bloedstollend spannend was, is hij dat nu misschien nog wel meer. "Elke wedstrijd wordt een finale", blikt Van Dijk vooruit. "Dat is wel leuk toch? Je moet er lekker van genieten en je kwaliteiten laten zien. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd."

Aan de 0-1 van City kon Van Dijk niet al te veel doen. De bezoekers troffen het doel na een slimme ingestudeerde corner. "Volgens mij deed Aké daar een lekker blokje. Daar moeten we iets slimmer zijn. Maar goed, in die fase hadden we het al lastig. We begonnen niet echt goed en ze konden elke keer de vrije man tussen de linies vinden. Daar hadden we moeite mee."

Liverpool herpakte zich uiteindelijk en incasseerde niet meer. Ook superspits Erling Haaland kon niks meer uitrichten. Als Van Dijk gevraagd wordt of de Noor in zijn broekzak zit, reageert hij bescheiden én met een lach. "We gaan niet disrespect tonen. Die duels zijn altijd leuk. Je wil altijd tegen de beste spitsen spelen. Het is een dodelijke goalscorer. Gelukkig hebben we hem dat vandaag niet laten doen."