Deinze laat zich verrassen in Luik en moet koppositie weer aan Beerschot laten

Deinze laat zich verrassen in Luik en moet koppositie weer aan Beerschot laten

10 maart - 21:59
2

SK Deinze moet haar troon in de Challenger Pro League (tijdelijk?) afstaan. Zondagavond kreeg het de kans om weer naar de leiding te wippen in de stand, maar op bezoek bij FC Liège liepen de Oost-Vlamingen tegen een blauwtje aan: 1-0.

Vrijdagavond al was K. Beerschot V.A. weer naar de koppositie gesprongen in de Challenger Pro League dankzij een felbevochten 2-1-zege tegen Lierse SK. Deinze kende dan ook de inzet voor de verplaatsing naar Luik: bij een gelijkspel kwam de club op gelijke hoogte met De Ratten, bij winst zou het alleen de macht in handen nemen. 

Toch bleken de spelers niet zo goed wakker in de openingsfase. Na negen minuten mocht de thuisaanhang al juichen. Mohamed Mouhli bracht Deinze in verlegenheid: 1-0. Nadien was het aan de bezoekers om het tij te keren. Deinze kreeg de bal, maar tegen scoren zou niet meer lukken, zelfs niet nadat Reno Wilmots van Liège in minuut 73 een rode kaart kreeg.

Ook met een mannetje meer slaagde Deinze er niet in om het net te vinden. Daardoor doet het een bijzonder slechte zaak in de stand. De andere ploegen in de top-vijf wonnen immers allemaal hun wedstrijd. Zo zitten er momenteel tussen koploper Beerschot en nummer vijf Dender FCV slechts vijf punten verschil.