Vrancken voor Genk – Standard: “Hoop dat iedereen wel wat druk voelt”

Vrancken voor Genk – Standard: “Hoop dat iedereen wel wat druk voelt”

10 maart - 10:01 Laatste update: 10:58
12

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, vertelt over de druk die op de ploeg staat om de Champions’ Play-Offs te behalen. Standard komt op bezoek en het is een ‘must-win’ match voor De Genkies.

Vrancken en Genk moeten een resultaat behalen om in de top 6 van de Jupiler Pro League te geraken. “Ik hoop dat iedereen wel wat druk voelt. Ik zie op training veel intensiteit en dat moeten we zien om te zetten naar de matchen”, citeert Het Laatste Nieuws Vrancken.

Vrancken vertelt verder dat de druk bij Genk geen invloed moet hebben op het zelfvertrouwen. “Die druk mag gevoeld worden, zonder dat het impact heeft op je zelfvertrouwen, want dat heb je nodig als je een resultaat wil halen”, aldus Vrancken.

Vrancken weet dat het tegen Standard erop of eronder is voor Genk. “Het is simpel: zondag is het een must-win. Je moet nu niet beginnen met tellen, maar puur naar jezelf kijken”, besluit Vrancken.

Genk zag Cercle Brugge gisteren morsen tegen Sporting Charleroi, het werd 0-0. Hierdoor kan Genk bij een overwinning op Standard over zowel KV Mechelen als Cercle Brugge gaan. Mechelen staat op dit moment op de vijfde plaats.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.