RSC Anderlecht zet Union weer onder druk na simpele zege in Brusselse derby

RSC Anderlecht zet Union weer onder druk na simpele zege in Brusselse derby

9 maart - 22:40 Laatste update: 22:47
27

Een derby die er eigenlijk nooit één was. RSC Anderlecht ging op bezoek in het hol van de leeuw, maar overleefde dat simpel. Paars-wit haalde het overtuigend met 0-3 cijfers van RWDM.

Nee, een echte wedstrijd hebben we nooit gekregen. Voor Anderlecht werd het een klusje dat al na een half uur voetballen helemaal was geklaard. De eerste kans van de bezoekers was al meteen raak toen Jan Vertonghen na een ingestudeerd nummertje er 0-1 van kon maken.

Anderlecht was baas en zag dat beloond worden. Paars-wit toonde zich bijzonder efficiënt en na klungelig uitverdedigen van de RWDM-defensie kon Anders Dreyer optimaal profiteren met de tweede van de avond. Het ging zelfs van kwaad naar erger voor RWDM toen Nicolas Laforge floot voor een strafschop, al vond Jan Vertonghen er zelf weinig aan. Toch plaatste Kasper Dolberg zich achter de bal en stond het 0-3 na een half uur voetballen.

RWDM wilde er wel nog een derby van maken en ging met enkele scherpe counters op zoek naar een aansluitingstreffer, al was de thuisploeg niet gevaarlijk genoeg. Ook in de tweede helft ging het nog steeds goed op en neer, met enkele kansen voor beide ploegen. Maar die vierde treffer in de partij kwam er niet meer. Anderlecht pakt daardoor 18 op 18 en voor RWDM komt de degradatie wel steeds dichterbij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.