Kerkhofs en Verheye over Mertens bij Sporting Hasselt: “Dan niet twijfelen”

Kerkhofs en Verheye over Mertens bij Sporting Hasselt: “Dan niet twijfelen”

9 maart - 16:04
1

Sam Kerkhofs en Rik Verheye grappen over de mogelijkheid of Dries Mertens zijn carrière komt afsluiten bij Sporting Hasselt. Kerkhofs en Verheye geven aan dat Mertens meer dan welkom is, maar beiden zien het uiteindelijk toch somber in.

Kerkhofs geeft aan dat Mertens meer dan welkom is om zijn loopbaan bij Sporting Hasselt af te sluiten. “Als Dries Mertens zijn carrière hier wil afsluiten, gaan we niet twijfelen. Dries Mertens sluit zijn carrière af in Hasselt”, corrigeert Kerkhofs zichzelf op grappende wijze tegenover Het Laatste Nieuws.

Verheye reageert daar vervolgens lachend op, volgens Verheye is de kans klein dat Mertens zijn loopbaan afsluit bij Sporting Hasselt. “Ik vermoed dat Dries slimmer is dan dat”, geeft Verheye aan.

Kerkhofs lijkt het toch eens te moeten zijn met Verheye over Mertens. “Ik denk niet dat Dries ooit nog op Belgische velden zal voetballen, maar als de kans zich voordoet, gaan we niet twijfelen”, deelt Kerkhofs.

Verheye benadrukt dat de kans minimaal is dat Mertens nog in België komt voetballen. “Iemand met zó een carrière heeft meer te verliezen dan te winnen door zoiets te doen”, aldus Verheye.

Kerkhofs geeft aan dat de kans op een terugkeer haast onmogelijk is. “Dries verdient nu op een dag wat onze mannen samen op een jaar verdienen. Ga je daarvoor vier keer ‘s avonds komen trainen? Graag, hé, maar ik zie het niet gebeuren”, meent Kerkhofs.

Kerkhofs sluit af door de volgens hem enige mogelijke kans te benoemen waarop Mertens misschien toch nog op een Belgisch veld terechtkomt. “De enige optie waarin het kán, is als Dries besluit om te stoppen met voetballen en zich na drie, vier maanden begint te vervelen en ‘de kleedkamer’ mist. Eens meetrainen en met de aanvallers naar doel trappen, dát zie ik wel voor me”, besluit Kerkhofs.