'Geen speler wordt zo vaak gezocht als Vinícius, schoppen, beledigen en fluiten'

'Geen speler wordt zo vaak gezocht als Vinícius, schoppen, beledigen en fluiten'

9 maart - 15:47
4

Carlo Ancelotti springt op de bres voor Vinícius Júnior. De aanvaller van Real Madrid kreeg kritiek na het Champions League-duel met RB Leipzig, maar volgens zijn trainer verdient hij die behandeling niet.

Vinícius ontsnapte woensdag aan een rode kaart, nadat hij tegenstander Willi Orban tegen de grond werkte en vervolgens nog eens omver wierp met twee handen bij de nek. Ancelotti ziet het echter anders. "Ik heb het eens teruggekeken en ben geen speler tegengekomen die zo vaak wordt gezocht als Vini", zegt de Real Madrid-trainer op een persconferentie in aanloop naar het La Liga-duel met Celta de Vigo. "Ze schoppen hem, ze fluiten hem uit, ze beledigen hem…"

"Wat kan hij nog doen? Hij maakt doelpunten en zorgt voor assists", neemt Ancelotti het voor de Braziliaan op. "Iedereen moet zijn houding richting Vinícius veranderen. Het is nog nooit eerder gebeurd dat een speler met deze kwaliteiten zo wordt aangepakt. In Vallecas ontving hij een karatetrap tegen zijn hoofd en toen werd er niet eens een gele kaart getrokken. Nu vraagt iedereen om een rode kaart vanwege een duwtje tegen Leipzig."

Kort na zijn veelbesproken actie opende Vinícius de score tegen Leipzig. Uitgerekend Orban maakte nog wel gelijk, maar dat was niet genoeg voor de Duitsers na de 0-1 thuisnederlaag. Real Madrid drong zodoende door tot de kwartfinale.