Leipzig furieus na 'respectloze actie' Vini: 'Als een speler van ons dit doet...'

Leipzig furieus na 'respectloze actie' Vini: 'Als een speler van ons dit doet...'

7 maart - 10:46
10

RB Leipzig heeft woest gereageerd op de 'respectloze' actie van Vinicius Junior tijdens het Champions League-duel van woensdagavond. De buitenspeler van Real Madrid gaf RB Leipzig-aanvoerder Willi Orbán een flinke zet tegen zijn keel. 

"Hij pakte met beide handen mijn nek vast, dat is respectloos", sprak de furieuze Orbán na afloop van het duel in Madrid. "Hij kwam goed weg. De scheidsrechters hebben het lef niet om zulke spelers van het veld te sturen."

"Wat moet ik zeggen? Ik vraag me af wat er gebeurt als een speler van ons in die positie komt?", valt Benjamin Henrichs, de rechtsback van de Duitsers, zijn aanvoerder bij. "Als een speler van ons een speler van Real Madrid bij de keel grijpt, dan geeft hij hem. Honderd procent."

Leizpig-trainer Marco Rose wilde liever geen woorden vuilmaken aan het incident. "Het was een geweldige wedstrijd van mijn team. We zijn uiteraard erg teleurgesteld over de uitschakeling, omdat we over twee wedstrijden dicht bij de kwartfinale waren." Rose feliciteert de Madrilenen. "Maar ze hebben er hard voor moeten knokken."