Kortrijk stuurt waarschuwing uit naar Antwerp: Wij hebben een plan

Kortrijk stuurt waarschuwing uit naar Antwerp: "Wij hebben een plan"

9 maart - 11:19
4

De laatste tegen het gedeelde nummer drie, in principe zou die krachtenverhouding duidelijk moeten zijn. Toch zal KV Kortrijk er alles aan doen om Royal Antwerp FC een hak te zetten. Freyr Alexandersson gelooft erin dat dat kan.

Kortrijk is al officieel veroordeeld tot de Degradatie Play-Offs, maar aangezien de punten onderaan gewoon behouden blijven, is elk duel natuurlijk van onschatbare waarde. Ook tegen Antwerp willen De Kerels hun kans grijpen. "We zullen slim moeten zijn. Maar we hebben een kans en we hebben een plan", waarschuwt Alexandersson zijn collega Mark van Bommel alvast op de clubwebsite van KVK.

De IJslander is uiteraard niet te beroerd om toe te geven dat Antwerp de favoriet is voor het duel. "Ze weten hoe ze een moeilijke wedstrijd toch kunnen winnen. Maar we zijn gewaarschuwd", vertelt hij. Om The Great Old toch te verslaan, rekent Alexandersson op twee wapens. Het eerste is spelmaker Abdelkahar Kadri, die vorige week tegen RWDM van goudwaarde was. "Hij is tactisch sterk, is bovendien een goede clubspeler. Zijn vrijschopgoal en zijn penalty waren topklasse."

Ten tweede is er uiteraard een belangrijke rol weggelegd voor de thuisaanhang. "Echte supporters ken je als ze je ook steunen wanneer je het moeilijk hebt. Dat was tegen RWDM het geval: onze supporters stuwden ons naar voren wanneer we werden bijgehaald", deelt Alexandersson een bloemetje uit.